Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Potrebujeme:
• 1 veľký zemiak
• 800 ml zeleninového vývaru
• za hrsť listov medvedieho cesnaku
• 250 ml smotany na šľahanie
• 1 lyžicu masla
• štipku muškátového orieška
• mleté biele korenie, soľ
Na ozdobenie:
• vyšľahaná smotana
• lístky cesnaku
Postup:
1. Zemiak očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme v zeleninovom vývare domäkka.
2. Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do vývaru k zemiaku. Prevaríme a spolu rozmixujeme. Prilejeme smotanu, pridáme maslo, dobre premiešame a dochutíme muškátovým orieškom, bielym korením a soľou. Necháme prejsť varom a odstavíme. Ozdobíme vyšľahanou smotanou a lístkami cesnaku.