Krémová karfiolová polievka

Potrebujeme:

1 malý karfiol
2 stredne veľké zemiaky
1 l kuracieho vývaru
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
1/2 pohára strúhaného syra Grana Padano
morská soľ
čierne korenie

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Karfiol a zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vývarom a privedieme do varu.

Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a cesnak s cibuľou opražíme dosklovita. Potom cesnak s cibuľou pridáme do vriacej polievky a varíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým zelenina zmäkne. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Do horúcej polievky pridáme strúhaný syr a miešame, kým sa nerozpustí. Na záver ochutíme soľou a čiernym mletým korením.

Podávame ozdobené trochou čerstvo namletého čierneho korenia a strúhaným syrom Grana Padano.