Krémová cviklová polievka

Krémová cviklová polievka

Ingrediencie:

  • 3 stredne veľké uvarené cvikle

  • 1 väčší zemiak

  • 1 malá cibuľa

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 PL masla alebo oleja

  • cca 750 ml zeleninového vývaru

  • soľ, čierne korenie, troška tymianu

  • smotana na zjemnenie (sladká alebo kyslá podľa chuti)

Postup:

  1. Na masle speníme cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, chvíľu restujeme.

  2. Zalejeme vývarom, varíme do mäkka.

  3. Pridáme na kúsky nakrájanú uvarenú cviklu, chvíľku povaríme.

  4. Rozmixujeme dohladka, dochutíme soľou, korením, tymianom.

  5. Podávame so smotanou a pečivom.

Zdroj foto: freepik