Krémová cícerová polievka

Krémová cícerová polievka

Krémová cícerová polievka je výživné a sýte jedlo, ktoré spojuje jemnú chuť cíceru so zeleninou a koreninami. Je ideálna na zahriatie počas chladných dní a vhodná aj pre vegetariánov.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1× stredná biela cibuľa (nakrájať najemno)
  • 2 strúčiky cesnaku (utrieť)
  • 400 g predvareného cícera
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml sójovej smotany (možno použiť klasickú smotanu na varenie 12%)
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  1. Cícer umyjeme a na noc namočíme do vody. Na druhý deň ho uvaríme v tlakovom hrnci približne 30 minút.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme kari korenie, čierne korenie a rascu podľa chuti. Krátko spolu opečieme, potom pridáme nakrájanú mrkvu a zemiak, zalejeme vývarom a osolíme podľa chuti.
  3. Keď je mrkva mäkká, pridáme dve tretiny uvareného cíceru. Polievku rozmixujeme dohladka a zmiešame ju so zvyšným cícerom. Nakoniec dochutíme medvedím cesnakom.

Zdroj foto: Freepik