
Krémová cícerová polievka
Krémová cícerová polievka je výživné a sýte jedlo, ktoré spojuje jemnú chuť cíceru so zeleninou a koreninami. Je ideálna na zahriatie počas chladných dní a vhodná aj pre vegetariánov.
Ingrediencie:
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 1× stredná biela cibuľa (nakrájať najemno)
- 2 strúčiky cesnaku (utrieť)
- 400 g predvareného cícera
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml sójovej smotany (možno použiť klasickú smotanu na varenie 12%)
- soľ
- čierne korenie
Postup:
- Cícer umyjeme a na noc namočíme do vody. Na druhý deň ho uvaríme v tlakovom hrnci približne 30 minút.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme kari korenie, čierne korenie a rascu podľa chuti. Krátko spolu opečieme, potom pridáme nakrájanú mrkvu a zemiak, zalejeme vývarom a osolíme podľa chuti.
- Keď je mrkva mäkká, pridáme dve tretiny uvareného cíceru. Polievku rozmixujeme dohladka a zmiešame ju so zvyšným cícerom. Nakoniec dochutíme medvedím cesnakom.
Zdroj foto: Freepik