Krásne vlasy – na čo všetko nezabúdať?

Základným pravidlom, ktoré platí pre všetky typy vlasov, je dôkladné vymytie šampónu z vlasov. Len málokto si dá na tom poriadne záležať, pritom nedostatočné vymytie šampónu robí vlasy ťažšími a následne aj horšie upravovateľnými. Skúste sa teda na začiatok naučiť oplachovať si vlasy od šampónu dvakrát tak dlho ako by ste pôvodne plánovali. Ideálne je ukončiť oplachovanie vlasov studenou vodou.

 Vôbec nie je potrebné umývať šampónom aj končeky vlasov, ak ich máte dlhé. Postačujúce je použiť šampón na korienky a konce si nevšímať. Jednak sa im ujde dosť šampónu pri jeho celkovom oplachovaní a okrem toho nezvyknú byť natoľko špinavé, aby šampón potrebovali. Oplatí sa ich teda šetriť. Pri vlasových kúrach však na toto pravidlo zabudnite a  venujte pozornosť celému vlasu.
 
Všetky vieme, že sušenie mokrých vlasov horúcim vzduchom je voči vlasom mimoriadne nešetrné, preto sa mu skúste vyhýbať ako sa len dá. Ak je to už nevyhnutné, vlasy fénujeme z väčšej vzdialenosti a smerom od korienkov vlasov nadol, aby ostali hladké. Aj s česaním vlhkých vlasov opatrne. Oveľa vhodnejšie je česanie pre umytím a použitie primeraného množstva kondicionéru tak, aby ste sa vyhli hrebeňu, kým vlasy nie sú celkom vysušené.
 
Naučte sa rozmaznávať samé seba a doprajte si každý týždeň vlasovú kúru. Nemusíte na ňu nevyhnutne šetriť a nakupovať niektoré zbytočne predražené vlasové produkty. Vlasovú „lekáreň“ máte totiž po ruke - doma. Starý známy žĺtok, med, citrónová šťava alebo olivový olej dokážu priam zázraky, ak ich používate na pravidelnej báze.
 
Akákoľvek kvalitná starostlivosť o vlasy zlyháva vo výsledkoch, ak je zlá vaša životospráva. Márne sa budete usilovať starať o vlasy zvonka kvalitnými šampónmi, šetrným zaobchádzaním či pravidelnými vlasovými zábalmi, ak je vaša strava nevyvážená, ak sa pohybujete v zafajčenom prostredí alebo sa likvidujete diétami. Preto, ak chcete mať krásne vlasy, nezabúdajte na to, že zdravo jesť je cesta, ktorá vedie nielen ku krásnym vlasom, ale aj ku kráse ako takej.
 
Agáta Galisová