Konšelský guláš

Tento recept objavil historik Vladimír Tomčík v archívoch a šéfkuchár Gábor Bindics z neďalekej novootvorenej reštaurácie Knajpa na Dunaji ho pripravil. „Pravdupovediac som sa držal pôvodného receptu, veľmi som ho nemenil, mám však radšej pikantnejšie chute, preto by som odporúčal dochutiť ho čili alebo pastou z mletých feferóniek,“ prezradil svoj tip Gábor Bindics

 

(2 porcie)

200 g bravčového pliecka
50 g bravčovej pečienky
50 g bravčového mozočku
1 ks cibuľa
1 dcl piva Pilsner Urquell
2 PL bravčovej masti
rasca
čierne korenie
saturejka
soľ
podľa chuti čili, feferónky

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobno a osmažíme na bravčovej masti. Pridáme na trojcentimetrové kocky nakrájané pliecko a podusíme do polomäkka. Pridáme osve uvarenú pečienku, ktorú sme nastrúhali na hrubom strúhadle a na kocky nakrájaný odblanený a premytý bravčový mozoček. Podlejeme pivom, dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, rascou, a saturejkou (pamajoránom). Ešte podusíme, dosolíme, podľa chuti pridáme čili či feferónky a podávame s knedľou alebo chlebom.