KOMENTOVANÉ PREHLIADKY REGIÓNU TRNAVA ZAVEDÚ ZÁUJEMCOV DO OBCE VODERADY

Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism pripravuje komentované prehliadky kaštieľa a obce Voderady. V sobotu 26. októbra a 30. novembra pozývajú záujemcov na návštevu zrekonštruovaného kaštieľa, ktorý získal ocenenie Fénix.

Do ponuky prehliadok v Regióne Trnava oblastná organizácia cestovného ruchu pridala v jesennom období nové miesto. Komentovaná prehliadka historických pamiatok a obce Voderady sa uskutoční v dvoch termínoch – 26. októbra a 30. novembra.

„Voderady sú pre návštevníkov regiónu Trnava atraktívne vďaka svojej bohatej histórii, nádherne zrekonštruovanému kaštieľu ocenenému cenou Fénix a okolitému anglickému parku s unikátnymi prvkami. Organizovať tu komentovanú prehliadku je zaujímavé z viacerých dôvodov, ktoré návštevníkom ponúkajú jedinečnú príležitosť nahliadnuť do dávnej histórie, ktorá siaha až do čias uhorského štátu,“ hovorí Anna Valentová, sprievodkyňa OOCR Trnava Tourism.

Na prehliadke vo Voderadoch budú mať návštevníci možnosť nazrieť hneď do niekoľkých významných historických pamiatok. Program sa začne kostolom sv. Ondreja. Následne sa presunú do zrekonštruovaného kaštieľa, ktorý získal prestížnu cenu Fénix za obnovu tejto národnej kultúrnej pamiatky.

„V kaštieli budú môcť návštevníci napríklad obdivovať reprezentačné sály z 19. storočia, ktoré sa zachovali vo veľmi dobrom stave. Na záver prehliadky ich čaká prechádzka po anglickom parku, ktorý je bežne prístupný iba hosťom hotela Goya. Tam budú môcť vidieť jedinečné prvky, ako umelú jaskyňu a kaplnku pustovníka,“ dodáva Anna Valentová.

Viac informácií o prehliadkach vo Voderadoch je možné nájsť na stránke: https://www.regiontrnava.sk/produkt/prehliadka-voderad-sezonna. Prehliadka so sprievodcom je spoplatnená, cena vstupenky je 15 €.