Koláče a mraznička

1.       Jablkové pyré alebo aj krehké cesto zmrazíte bez problémov. S ovocným koláčom z krehkého cesta zabaleným v alobale tak môžete urobiť rovno vo forme. Krehké okraje sa vám nepolámu.

 

2.        V mrazničke môžete skladovať aj syrový koláč. Na mrazenie sa najlepšie hodia koláče bez ovocia, ktoré po rozmrazení neostanú príliš rozmočené. Koláč najprv nakrájajte, potom uložte na umelohmotnú tácku a zabaľte do celofánovej fólie. Koláče takto rýchlejšie zamrznú a vytvorí sa pritom menšie množstvo kryštálikov. Ak naň dostane chuť, nechajte koláč pomaly rozmraziť v chladničke.

 

3.       Koláč  z treného cesta môžete bez problémov uložiť na 4 - 5 mesiacov do mrazničky. Je jedno, či nakrájaný, alebo v celku - jednoducho ho zabaľte do alobalu. Pri rozmrazení však potrebuje trošku viac času (podľa veľkosti 5 - 8 hodín). Ak ho ešte vložíte na 10 minút do rozohriatej rúry (220°C), chutí ako práve dopečený.

 

4.       Torty by ste mali nechať v mrazničke len krátky čas (1 až 2 týždne). Keďže sú často plnené a zdobené smotanovým krémom, mohli by pri dlhšom skladovaní získať mdlú chuť. Tortu pred zmrazením uložte do umelohmotnej škatule. Potom ju nechajte postupne rozmraziť v chladničke.