Kivi zvyšuje sexuálnu výkonnosť!
Banány, pomaranče, mandarínky, kivi ... stojíte v oddelení ovocia vo vašom obľúbenom obchode a blúdite po jednotlivých kôpkach prehľadne naukladaného ovocia. Automaticky si z každého druhu vyberiete zopár kusov a vložíte do košíka.
Považujeme ich za samozrejmosť. Uvedomelejší ich kupujú s cieľom doplniť chýbajúce vitamíny. Pravdou však je, že keby sme poznali pozitívne účinky ovocia a zeleniny, vážili by sme si ich oveľa viac. Ako to je so zeleným „chlpatým“ ovocím? Čo všetko obsahuje a ako vplýva na náš organizmus?
Malé kivi zabraňuje vzniku veľkých zdravotných problémov
- Kivi obsahuje látku nazývanú arginín, ktorá má pozitívne účinky na činnosť srdca a fungovanie krvného obehu. Okrem toho zvyšuje sexuálnu výkonnosť. Arginín ďalej zabraňuje vzniku trombózy, infarktu a ďalších kardiovaskulárnych ochorení. Znižovanie rizika vzniku trombózy je predmetom výskumu viacerých vedeckých tímov. Jedným z nich bol aj tím z University of Oslo v Nórsku. Výskum ukázal, že konzumácia dvoch kusov kivi denne po dobu jedného mesiaca eliminovala vznik krvných zrazenín.
- Vedci v Taliansku zasa poukázali na konzumáciu kivi spojenú s chorobami dýchacích ciest. Konzumácia piatich až siedmich kusov kivi týždenne v kombinácii s citrusovým ovocím znížila intenzitu kašľa, nádchy a ďalších symptómov chorôb dýchacích ciest. Významný je obsah látok v kivi, ktoré sa podieľajú na regulovaní hladiny glukózy v krvi.
- Zápcha a hemoroidy patria takmer medzi civilizačné problémy. Zmierniť ich následky, prípadne predchádzať ich vzniku môžete prostredníctvom zeleného ovocia. Kivi disponuje touto vlastnosťou vďaka obsahu vlákniny a známych antioxidantov.
- Ďalšie zložky obsiahnuté v kivi zabraňujú vzniku rakovinových ochorení. Kombinácia pektínu a vitamínu E pomáha znížiť hladinu zlého cholesterolu v krvi. Ak trpíte týmto problémom, skúste častejšie konzumovať kivi a budete milo prekvapení jeho účinkami.
- Vitamín C je nosným pilierom správneho fungovania imunitného systému organizmu človeka. Podľa dostupných informácii jedno kivi obsahuje 166-percentnú dávku dennej potreby vitamínu C. Ak je však plod príliš prezretý, obsah vitamínu C sa znižuje.
- Inozitol spolu s aminokyselinami sa podieľa na liečbe depresie. V prípade, že cítite úzkosť, skúste svoju stravu doplniť o kivi.
Držíte diétu, kivi si zásadne neodopierajte!
Kivi je vhodným doplnkom diét. Jedným z dôvodov je už spomínaný vysoký obsah vlákniny. Vláknina zasýti a podporuje celkové trávenie. Dôvodom, prečo sa kivi odporúča k diétam je nízky kalorický obsah. Obsah tuku je takmer nulový. Pre ženskú krásu je zaujímavý obsah draslíka, ktorý sa podieľa na vytváraní peknej pokožky a zabraňuje tvorbe vrások. Ani pri diéte by ste nemali trpieť nedostatkom vitamínov a minerálnych látok.
Nie je na škodu zhrnúť si obsah najdôležitejších látok v kivi prospešných pre náš organizmus. Vitamín C, E, A, draslík, horčík, fosfor, vápnik, vláknina, kyselina listová, vápnik, horčík, draslík, aminokyseliny, inozitol, arginín sú hlavnými prospešnými zložkami kivi. Skúste si na tieto informácie spomenúť pri najbližšom nákupe v supermarkete.
(-de-)