KÁVOVÉ SEDMORO
- Vôňa uvarenej kávy sa zvýrazní, keď do nej pred podávaním pridáme zrnko soli.
- Aj keď to nie je bežné, mletú kávu dávame do chladničky. Vôňa a chuť sa pri vyššej teplote v miestnosti menia a strácajú na intenzite.
- Kávu zavaríme vždy do čerstvej, na bod varu zahriatej, nie však vriacej vody.
- Mlynček na kávu, po dlhšom používaní čiastočne zamastený, neumývame. Stačí, keď do neho dáme za hrsť ryže a zomelieme ju. Mlynček bude ako umytý.
- Kávu kúpenú a zomletú v obchode uschovávajme vo fľaške so širokým hrdlom a zabrúsenou zátkou.
- Ak máte radi veľmi sladkú kávu, vyskúšajte tento trik. Do vody, v ktorej budete variť kávu, pridajte kúsok škoricovej kôry. Kávu už potom nemusíte toľko sladiť.
- Kávu mokka varíme v kanvici, do ktorej odmeriame šálkou vodu. Po bode varu vsypeme odmeranú dávku kávy a necháme vzkypieť. Potom kávu precedíme.