KÁVOVÉ SEDMORO

  1. Vôňa uvarenej kávy sa zvýrazní, keď do nej pred podávaním pridáme zrnko soli.
  2. Aj keď to nie je bežné, mletú kávu dávame do chladničky. Vôňa a chuť sa pri vyššej teplote v miestnosti menia a strácajú na intenzite.
  3. Kávu zavaríme vždy do čerstvej, na bod varu zahriatej, nie však vriacej vody.
  4. Mlynček na kávu, po dlhšom používaní čiastočne zamastený, neumývame. Stačí, keď do neho dáme za hrsť ryže a zomelieme ju. Mlynček bude ako umytý.
  5. Kávu kúpenú a zomletú v obchode uschovávajme vo fľaške so širokým hrdlom a zabrúsenou zátkou.
  6. Ak máte radi veľmi sladkú kávu, vyskúšajte tento trik. Do vody, v ktorej budete variť kávu, pridajte kúsok škoricovej kôry. Kávu už potom nemusíte toľko sladiť.
  7. Kávu mokka varíme v kanvici, do ktorej odmeriame šálkou vodu. Po bode varu vsypeme odmeranú dávku kávy a necháme vzkypieť. Potom kávu precedíme.