Káva ako skvelý píling alebo pleťová maska: Inšpirujte sa!

 

Káva je jedným z najpopulárnejších nápojov na svete. Lenže tento lahodný mok je oveľa všestrannejším produktom, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Domáci relax môžete spojiť so skrášľovaním – kávové pílingy a masky sú dobrými pomocníkmi. Ako na to?
 
Prečo práve káva?
Káva obsahuje kofeín, ktorý má stimulačné účinky. Vo forme pílingu zvyšuje prietok krvi a zrýchľuje metabolizmus, preto sa používa pri celulitíde, na omladenie pokožky i podporu straty tuku. Prírodné antioxidanty účinkujú nielen vnútorne, ale i navonok. Kávový píling a najmä maska dodá pleti živiny, pokožka bude mladšia a krajšia.
 
Kávový píling účinkuje, keď:
  • sa používa raz alebo dvakrát týždenne
  • ideálny je pre mastnú pleť, pri suchej pleti zmiešajte kávovú usadeninu s hydratačnými surovinami (prírodné oleje)
  • pri odstraňovaní celulitídy si najprv doprajte striedavú sprchu a následne kávový píling
5 pílingov a masiek, vďaka ktorým budete krajšia
 
1. Kávová maska pre suchú pleť
Aj suchá pleť sa potrebuje zbaviť odumretých buniek, lenže viac ako dôležitá je aj dôkladná hydratácia. Inak sa môže stať, že sčervená a pocítite nepríjemné pnutie. Na prípravu tohto pílingu potrebujete 1 polievkovú lyžicu kávovej usadeniny a hydratačné suroviny v rovnakej dávke – kyslú smotanu a kokosový olej. Všetko zohrejte vo vodnom kúpeli, pridajte lyžicu medu a aplikujte na pleť. Doba pôsobenia je 15 minút.
 
2. Kávový píling proti celulitíde
Pomarančová kôra je problémom mnohých žien. Nápomocný môže byť aj píling, ktorý pripravíte z 1 lyžice mletej kávy, 2 lyžíc morskej soli, 1 lyžice olivového oleja a niekoľkých kvapiek citrusového esenciálneho oleja. Krúživými pohybmi masírujte postihnuté miesta.
 
3. Kávová pleťová maska pre normálny typ pleti
1 lyžicu kávovej usadeniny zmiešajte s kávovou lyžičkou škorice a olivového oleja. Dôkladne premiešajte a 10 minút nechajte nanesené na pleti.
 
4. Pleťový píling pre mastnú pleť
Polievkovú lyžicu kávovej usadeniny zmiešajte s rovnakou dávkou bieleho jogurtu. Tvár masírujte 2 minúty a opláchnite.
 
5. Kávová maska proti vráskam
1 lyžicu ražnej múky zmiešajte so silnou kávou, aby vznikla pasta. Pridajte žĺtok a aplikujte na tvár. Doba pôsobenia je 15 minút.
 
MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, akeeris