Karolína Chomisteková: Miss Slovensko 2013

Zelenooká Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková pochádza z Oravského Podzámku. Už ako päťročná začala navštevovať hodiny hry na husliach na umeleckej škole. Má za sebou účasť na niekoľkých hudobných európskych súťažiach v Dánsku či Rakúsku. Hovorí, že zbožňuje Vivaldiho a veľmi sa jej páčia jeho Štyri ročné obdobia, najmä pasáž jar, pretože je veselá. Aj vďaka štúdiu so zameraním na cudzie jazyky sa s ňou dohovoríte angličtinou, ruštinou a francúzštinou. Medzi jej obľúbených hudobných interpretov patria skupiny Coldplay a Bon Iver. V živote sa snaží riadiť pravidlami: Ži a nechaj žiť a Pred nikým sa nepovyšuj, pred nikým sa neponižuj.

Aká bola Tvoja prvá myšlienka, keď vyhlásili Tvoje meno ako Miss Slovensko 2013?
Bol to neuveriteľne krásny pocit. Teraz som naozaj presvedčená o tom, že aj detské sny a silné túžby sa plnia. Myslím si, že keď sa niekomu splní niečo po čom túži už od detstva, tak je to neopísateľne krásny pocit, radosť a šťastie.

V čom sa zmenil Tvoj život odkedy si sa stala najkrajšou Slovenkou?
Po súťaži mám ako úradujúca Miss veľa povinností, každopádne sú to veľmi milé akcie, ktoré sú vždy zaujímavé. Veľmi príjemná zmena, ktorá nastala je práve to, že som sa vďaka výhre v Miss Slovensko presťahovala do Skyboxu v bratislavskej Petržalke a do školy mám cca 5 minút. To ma potešilo asi najviac.

Kto Ťa prihlásil do súťaže? Bola si to Ty sama, alebo to niekto šikovne spravil za Teba?
Do súťaže Miss Slovensko som sa prihlásila sama. Už ako malé dievčatko som sledovala túto súťaž a vždy som veľmi túžila byť na mieste tých dievčat, vtedy to boli pre mňa ešte tety, ktoré súťažili. Som veľmi rada, že sa mi tento môj detský sen splnil a to dokonca nad moje očakávania.

Máš nejaký zážitok počas príprav finále, ktorí Ti najviac zarezonoval, či už negatívne alebo pozitívne?
Každá jedna príprava a každé jedno sústredenie bolo zamerané na niečo iné. Musím však povedať, že pre nás bol vždy pripravený veľmi zaujímavý program a aktivity. Veľa vecí bolo pre mňa úplne nových ako napríklad, profesionálne fotenia, mediálny tréning, nácviky chôdze a mnoho ďalších. Veľmi milo však spomínam na fotenie pod vodou. Keď nám oznámili, že budeme fotiť pod vodou najskôr som sa veľmi potešila, ale neskôr som mala menšie pochybnosti a vôbec som si nevedela predstaviť, čo mám robiť, ako sa tváriť a či vôbec dokážem zadržať dych na tak dlhú dobu. Nakoniec to všetko veľmi dobre dopadlo a výsledok bol úžasný.

Počas prenosu ste sa s finalistkami predviedli v rôznych modeloch, v ktorom si sa Ty cítila najlepšie?
Finálový večer som si veľmi užila, bol to krásny čas, ktorý patril nám - dvanástke finalistiek a povedala som si, že sa nebudem zbytočne stresovať, lebo takéto niečo sa už neopakuje. Mne osobne sa páčili všetky modely, ale najlepšie som sa cítila vo večerných šatách od Veroniky Lokajíčkovej, ktoré boli krásne a ich predvádzanie som si veľmi vychutnala.

Ako Miss Slovensko ti pribudlo iste veľa povinností, zostane Ti čas na letnú dovolenku?
Na dovolenku sa pôjdem určite zrelaxovať. Ešte neviem presnú destináciu ani dátum dovolenky, ale veľmi sa na ňu teším. Mám za sebou veľmi náročný rok a myslím, že si zaslúžim oddych. Leto budem určite tráviť s rodinkou na Orave a na týždeň pôjdem aj s ostatnými finalistkami a deťmi z Detského domova v Ružomberku do tábora, ktorý bude skutočne originálny - v kaštieli Chateau Foldváry.

Máš aj nejaké obľúbené cvičenie alebo tajný tip, ktorým si udržuješ postavu?
Ja zbožňujem prírodu a veľmi rada chodím na prechádzky. Mám aj psíka, anglického buldoga, práve s ním trávim tak veľa času vonku v prírode. Mám veľmi rada všetky športy a keď sa dá, rada sa zapojím. Ak mám aspoň trošku voľného času idem si zabehať alebo zacvičiť s Bootcamp Slovakia na Kuchajdu. Medzi mojich favoritov patria cviky na bruško, tie cvičím najradšej.

V septembri Ťa čaká Miss World. Ako sa pripravuješ? Čakajú Ťa špeciálne prípravy?
Prípravy na Miss World sa pomaly rozbiehajú. Zisťujem, čo všetko budem potrebovať a poctivo cvičím. BootCamp-om, sa snažím udržiavať si postavu a nabrať čo najlepšiu kondíciu.

Aké sú Tvoje plány do budúcnosti, máš ešte nejaký sen, ktorý by si si chcela splniť?
Keďže teraz študujem na vysokej škole, tak je mojou prioritou úspešne študovať. Študujem podnikový manažment a veľmi ma to baví. Dúfam, že sa mi podarí uberať sa práve týmto smerom. Mojím snom je byť šťastným a pokojným človekom, ktorý dokáže okolo seba rozdávať úsmev a radosť.

 

 

 

 

 

Autor rozhovoru: Janka Radimáková

Zdroj foto: Forza a.s.