Karfiolový stejk na batátovom pyré
Pre 2 osoby potrebujete:
- 1 karfiol
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL medu
- 1 PL Kotanyi Grill BBQ
- 450 g batátových zemiakov
- 70 ml mlieka
- 1 PL masla
- Tahini omáčka:
- 80 g tahini pasty
- 0,5 ČL Kotányi Cesnak granulovaný
- 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
- 3 PL vody
- štipka Kotányi Morskej soli
Postup:
Predhrejte rúru na 200 °C. Karfiol nakrájajte na 1cm pláty. Plátky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
V miske zmiešajte olivový olej s medom a Kotányi Grill BBQ. Pripravený mix potrite na obe strany karfiolových plátkov.
Karfiol vložte do rúry a pečte asi 25 minút. V polovici pečenia plátky pretočte.
Zemiaky očistite a nakrájajte na malé kúsky. Uvarte ich v slanej vode do mäkka a pomocou drviča na zemiaky ich pretlačte. Pridajte mlieko a maslo.
Všetko spolu rozmixujte na pyré. Dochuťte soľou a korením.
Tahini omáčku pripravíte zmiešaním tahini pasty s cesnakovým práškom, citrónovou šťavou a štipkou vody a vody. Miešajte do krémoveho skupenstva. Na tanier servírujte pyré, karfiol, tahini omáčku a nasekaný koriander.