Karfiolová kaša
Karfiolová kaša s jemnou arómou je zaujímavým spestrením jedálneho lístka a používa sa ako zdravá alternatíva k zemiakovej kaši. Je vhodná ako príloha k akémukoľvek mäsu, ale možno ju podávať aj samostatne ako ľahkú večeru.
Potrebujeme:
1 veľký karfiol
5 - 6 strúčikov cesnaku
1/3 šálky čerstvých byliniek (výborne sa hodia pažítka a bazalka)
olivový olej
soľ a štipka čierneho korenia
Postup:
Ružičky karfiolu dusíme na pare približne 10 minút do polomäkka. Pridáme cesnak v závislosti od toho, akú výraznú chuť pokrmu chceme dosiahnuť.
Môžeme ho pridať v celku alebo pretlačený, už počas dusenia karfiolu alebo po ňom. Taktiež odporúčame vopred cesnak ugrilovať na suchej panvici, až pokiaľ nezačne šupka získavať čiernu farbu. Karfiolovo – cesnakovú zmes pretlačíme vidličkou. Prilejeme trochu olivového oleja, osolíme a premiešame s na drobno nasekanými bylinkami. Kaša skombinovaná s feta syrom a lyžicou kyslej smotany dodá jedlu nový rozmer.