Kapustníky
Kapustníky 600 g polohrubej múky, 2,5 dl mlieka, 30 g práškového cukru, 25 g droždia, 2 žĺtky, 80 g masla, na hrot noža soli, 20 g tuku na vymastenie plechu. Plnka: 1 stredne veľká hlávka kapusty, 60 g masti, 60 g práškového cukru, soľ, mletá škorica. Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Múku, žĺtky, cukor, roztopené maslo a soľ zmiešame, pridáme nakysnutý kvások, a s mliekom zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky, naplníme vychladnutou plnkou, zabalíme, poukladáme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme do ružova. Plnka: Kapustu očistíme, pokrájame nadrobno, osolíme a dusíme na masti, až kým sa voda nevyparí. Nakoniec primiešame cukor a škoricu.