KAPUSTNÍK STAREJ MAMY
KAPUSTNÍK STAREJ MAMY 500g polohrubej výberovej múky, 3dl mlieka, 2 vajíčka, 120g Hery, soľ. Kvások: 0,75dl mlieka, 30g droždia, 40g polohr. výb. múky. Plnka: 1 menšia hlávka kapusty, soľ a kmín. Do múky pridáme nakysnutý kvások, v mlieku rozrobené vajíčka a Heru s troškou soli. Zamiesime a necháme na teplom mieste nakysnúť. Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Na cesto v plechu rovnomerne navrstvíme plnku z postrúhanej kapusty, ktorú sme predtým dusili na oleji a ochutili kmínom a soľou. Na vrstvu kapusty položíme ďalšie cesto a pozatláčame kraje. Pečieme dozlatista vo vyhriatej rúre. Upečený kapustník ešte raz pomastíme.