Kapustnica s údeným kolenom

Potrebujeme: 1 údené koleno, 1/2 kg kyslej kapusty, 100 g slaniny, 2 lyžice masti, 1 téglik kyslej smotany, vinný ocot podľa chuti, 1 mrkva, 1 menší zeler, 1 petržlen, 2 cibule, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 3 bobkové listy, 6 zrniek nového korenia, 10 zrniek celého korenia, cukor na dochutenie, soľ, 1 kocka zeleninového bujónu

 

 

 

 

Ako na to: Údené koleno vložíme do studenej vody, pridáme soľ, bobkový list, nové korenie a celé korenie a koleno uvaríme domäkka. Uvarené koleno aj s korením vyberieme, vývar scedíme a pridáme doň zeleninový bujón a pokrájanú kyslú kapustu a privedieme k varu. Medzitým mäso z kolena oberieme a pokrájame, opečieme ho na masti spolu s nadrobno pokrájanou cibuľkou a koreňovou zeleninou, posypeme sladkou paprikou, ešte trošku opečieme (pozor, aby paprika nezhorkla) a túto zmes pridáme do polievky a varíme asi 20 minút. Nakoniec polievku dochutíme octom a cukrom, primiešame kyslú smotanu a podávame.