Kapustnica na poľsky spôsob

Potrebujeme: 250 g údenej slaniny, 1 kg bravčového pliecka, 1 kg kyslej kapusty, 1 pár spišských párkov, 300 g údenej klobásy, sušené hríby, bobkový list, 3 cibule, mletú červenú papriku, 2 zelené papriky, 2 rajčiny, 2 lyžice rajčinového pretlaku, rascu, soľ, olej alebo masť

 

 

 

 

 

Ako na to: Nadrobno pokrájanú slaninu speníme na malom množstve oleja, alebo masti. Pridáme nadrobno nakrájané mäso a nadrobno pokrájanú cibuľu (naraz). Po chvíľke dusenia mäso pustí šťavu. Miešame do odparenia šťavy, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a hneď zalejeme vodou. Pridáme nakrájané rajčiny a papriku. Varíme pokiaľ mäso nie je polomäkké. Pridáme kapustu a bobkový list. Prilejeme za pohár vody. Pridáme bobkový list a na kolieska pokrájanú klobásu a rajčinový pretlak. Keď je mäso a aj kapusta mäkká, pridáme na kolieska pokrájané párky. Podávame s chlebom. Na kapustnicu môžeme dať lyžicu smotany.