Kapustnica

Potrebujeme: 500g kyslej kapusty, 400g údených bravčových rebierok, 6 menších zemiakov, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list, mletá červená paprika, celé čierne korenie, soľ, mleté čierne korenie, rezance Ako na to: V hrnci opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pretlačený cesnak. Keď je to pekne opečené pridáme kapustu a podľa kyslosti a chuti pridáme dostatočné množstvo vody a nakoniec vyúdené bračové rebierka. Okoreníme, opaprikujeme, osolíme pridáme bobkový list. Po hodine varenia malým sitkom vyberieme kapustu a pridáme ošúpané zemiaky, pozor celé - nekrájame! Môžeme dochutiť vegetou prípadne ak je málo kyslá tak dekom (zelko - používa sa pri zaváraní napr. uhoriek, ale pozor opatrne s ním radšej dať málinko a potom ochutnať). Dávame pozor, aby sa nám zemiaky nerozvarili (dobré je to skúšať vidličkou), ale po takých 30 minútach budú určite hotové. Podávame s hrubými rezancami.