Kapustné koláče
1/2 kg hrubej muky, 50 g stuzeneho pokrmoveho tuku, 50 g praskoveho cukru, vajce, 20 g drozdia, 1/4 l mlieka, 10 g masti na plech, sol Plnka: 1/2 kg kapusty, 30 g masti, 20 g cukru, sol Do preosiatej muky dame drozdie rozmiesane s cukrom, sol, vajce a vlazne mlieko s rozpustenym stuzeny, pokrmovym tukom a spracujeme na cesto, ktory nechame vykysnut na teplom mieste. Na pomucenej doske ho rozvalkame na hrubku 3/4 cm, pokrajame ostrozkou na rovnake stvorceky a plnime ich plnkou. Rohy stvorcekov prelozime a stranou, na ktorej sme ich spojili, dame na pomasteny plech. Povrch roztlacime do kruhu a nechame vykysnut. Vykysnute potierame rozpustenym maslom a pecieme. Upecene znova potrieme rozpustenym maslom. Plnka: Do rozpustenej masti dame cukor a nechame ho skaramelizovat. Potom pridame kapustu posekanu nadrobno, posolime a za staleho miesania dusime do ruzova. Ked vychladne, plnime nou cesto.