Kapustné koláče
1/2 kg hrubej muky,
Plnka: 1/2 kg kapusty,
Do preosiatej muky dame drozdie rozmiesane s cukrom, sol, vajce a vlazne mlieko s rozpustenym stuzeny, pokrmovym tukom a spracujeme na cesto, ktory nechame vykysnut na teplom mieste. Na pomucenej doske ho rozvalkame na hrubku 3/4 cm, pokrajame ostrozkou na rovnake stvorceky a plnime ich plnkou. Rohy stvorcekov prelozime a stranou, na ktorej sme ich spojili, dame na pomasteny plech. Povrch roztlacime do kruhu a nechame vykysnut. Vykysnute potierame rozpustenym maslom a pecieme. Upecene znova potrieme rozpustenym maslom.
Plnka: Do rozpustenej masti dame cukor a nechame ho skaramelizovat. Potom pridame kapustu posekanu nadrobno, posolime a za staleho miesania dusime do ruzova. Ked vychladne, plnime nou cesto.