
Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom
Ingrediencie
Na cesto:
-
50 g holandského kakaa
-
240 ml horúcej vody
-
115 g zmäknutého masla
-
150 g cukru
-
1 balíček vanilínového cukru
-
2 vajcia
-
175 g hladkej múky
-
½ balíčka kypriaceho prášku do perníka
Na ozdobenie:
-
1 balenie bieleho fondánu
-
strieborné perličky
-
stužka na ozdobenie
Postup
-
V miske dôkladne rozmiešajte kakao v horúcej vode a nechajte vychladnúť.
-
V inej miske vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Postupne pridávajte vajcia a šľahajte ďalej.
-
Pridajte múku s kypriacim práškom do perníka a pripravenú kakaovú zmes. Dobre premiešajte do hladkého cesta.
-
Do formy na muffiny vložte papierové košíčky a naplňte ich cestom asi do 2/3. Pečte v predhriatej rúre pri 170 °C (pre teplovzdušnú rúru 150 °C) asi 20 minút.
-
Po upečení nechajte muffiny vychladnúť.
-
Na ozdobenie rozvaľkajte fondán na tenký plát a vykrajujte požadované tvary. Tieto tvary prilepte na muffiny pomocou bielej tubičky alebo jemného navlhčenia vodou.
-
Na záver dozdobte muffiny striebornými perličkami a okolo košíčka uviažte stužku.
Zdroj foto: Freepik