Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

Ingrediencie

Na cesto:

  • 50 g holandského kakaa

  • 240 ml horúcej vody

  • 115 g zmäknutého masla

  • 150 g cukru

  • 1 balíček vanilínového cukru

  • 2 vajcia

  • 175 g hladkej múky

  • ½ balíčka kypriaceho prášku do perníka​

Na ozdobenie:

  • 1 balenie bieleho fondánu

  • strieborné perličky

  • stužka na ozdobenie​

Postup

  1. V miske dôkladne rozmiešajte kakao v horúcej vode a nechajte vychladnúť.

  2. V inej miske vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Postupne pridávajte vajcia a šľahajte ďalej.

  3. Pridajte múku s kypriacim práškom do perníka a pripravenú kakaovú zmes. Dobre premiešajte do hladkého cesta.

  4. Do formy na muffiny vložte papierové košíčky a naplňte ich cestom asi do 2/3. Pečte v predhriatej rúre pri 170 °C (pre teplovzdušnú rúru 150 °C) asi 20 minút.

  5. Po upečení nechajte muffiny vychladnúť.

  6. Na ozdobenie rozvaľkajte fondán na tenký plát a vykrajujte požadované tvary. Tieto tvary prilepte na muffiny pomocou bielej tubičky alebo jemného navlhčenia vodou.

  7. Na záver dozdobte muffiny striebornými perličkami a okolo košíčka uviažte stužku.

Zdroj foto: Freepik