Kakao robí deň

Zdraviu a kráse prospešné je len za predpokladu, že obsahuje viac kakaového ako cukrového prášku. Jedna šálka teplého nesladeného kakaa na raňajky vás nielenže pozitívne naladí, ale aj blahodarne uzdraví. To, čo robí kakao nanajvýš výnimočným, sú jeho silné antioxidačné účinky. Tie prekonávajú aj silu zeleného čaju, červeného vína či čučoriedok.

Kakao zlepšuje krvný obeh, znižuje cholesterol, lieči dusivý kašeľ, urýchľuje regeneráciu buniek, a tak účinne pôsobí proti starnutiu. Ak kakao čestne nesladíte, tak ste uchránený pred výraznými výkyvmi hladiny cukru v krvi. Napomáha správnej činnosti srdca, znižuje riziko infarktu.

Kakaový prášok okrem iného obsahuje aj kofeín, čím optimalizuje činnosť mozgu a znižuje pocit únavy. V kakau sa nachádza aj fenyletylamín, ktorý priaznivo vplýva na duševné zdravie. Nesie pomenovanie stimulátor nálady, čo je dôkazom toho, že kakao má aj antidepresívne vlastnosti. To, že kakao je už stáročia osvedčeným afrodiziakom, netreba sucho opisovať, ale vyskúšať vo vlastnej posteli.

Tatiana Kovalčinová