Jesenné pečené ovocie s perníkom
Zloženie:
• 2 hrušky
• 2 jablká
• perníky – Gingerbreads dr Gerard s ovocnou náplňou
• hrsť hrozienok
• škorica
• 3 lyžice hnedého cukru
• 2 lyžičky masla
Spôsob prípravy :
1. Hrušky a jablká si očistíme a rozkrojíme na polovice. Pomocou lyžice alebo škrabky na zeleninu vydlabeme jadierka a vnútro, aby sme ich mali duté.
2. Pripravíme si misku, v ktorej zmiešame cukor a škoricu. V druhej miske si pomocou vidličky nadrobíme perník od dr Gerarda a vysypeme ho k cukru a škorici.
3. Každé ovocie naplníme hrozienkami, cukrom so škoricou, trochou masla a drveným perníkom.
4. Plnené ovocie dáme na papierom na pečenie vystlaný plech. Ovocie pokladáme tak, aby plnka bola smerom nahor.
5. Pečieme v trúbe na horný a dolný ohrev, na 180 stupňoch od 15-20 minút.
6. Podávame horúce a môžeme ozdobiť lyžicou šľahačky.
Dobrú chuť !