Jesenná zeleninová polievka

Každý si občas láme hlavu nad tým, čo pripraviť na obed alebo na večeru. Aj keď nás zo všetkých strán obklopuje množstvo receptov, nápad na konkrétne jedlo neprichádza. Polievky sú často neprávom zabudnutým jedlom, ktoré často zasýtia rovnako ako hlavný chod.  Presne taká je zeleninová polievka od talentovanej Adie Srbovej, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam TV v relácii Sladká Adie.

Ingrediencie:
1,5 l zeleninového vývaru – mrkva, petržlen, zeler, cibuľa
½ strednej tekvice Hokkaido
3 paradajky
½ chilli papričky
kúsok zázvoru
za hrsť vlašských orechov
olivový olej

Postup:
1. Tekvicu nakrájajte na kocky, očistite zázvor a rozkrájajte ho na drobné kúsky, rovnako i chilli papričku.
2. V hrnci si rozpáľte tri lyžice olivového oleja. Pridajte tekvicu a sprudka ju opečte.
3. Nakrájajte paradajky a pridajte k tekvici. Po troch minútach pridajte chilli, zázvor a zalejte vývarom. Všetko varte asi 20 minút do zmäknutia.
4. Celú polievku rozmixujte ponorným mixérom.
5. Na panvici opražte vlašské orechy. Polievku podávajte dozdobenú orechmi a pokvapkanú olivovým olejom.