Jesenná kávová torta

zamatová

ľahká príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:
1 balenie Piškótových variácií Dr.Oetker
100 g mletých mandlí
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
5 vajec
50 g nastrúhanej horkej čokolády

Na náplň:
750 ml smotany na šľahanie
3 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
40 g práškového cukru
15 g instantnej kávy

Na ozdobenie:
25 g mandľových plátkov

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na piškótové cesto s mandľami a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu. Nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 35 minút

2. Korpus necháme vo forme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy a pozdĺžne ho prekrojíme tak, aby bol spodný diel korpusu vyšší. Vrchný diel korpusu rozdrobíme do misky a odložíme stranou. Spodnú časť korpusu prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, vanilínovým cukrom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do polotuha. Pridáme kávu a vyšľaháme dotuha. Náplň nanesieme do formy na spodný diel korpusu a uhladíme.

4. Na ozdobenie opražíme na teflónovej panvici mandľové plátky a vmiešame ich k rozdrobenému korpusu. Zmes nanesieme na povrch náplne, odložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme stuhnúť.