Jedzte škoricu aj počas leta. Prinesie vám veľa výhod!

Ak si pravidelne doprajete primerané množstvo škorice, ocení to vaše trávenie, pokožka i nervová sústava.
Pozitívne účinky kvalitnej škorice sa prejavia pri pravidelnom užívaní ½-1 čajovej lyžičky denne. Ak tak urobíte aj počas letných mesiacov, môžete sa tešiť na viacero výhod.

  • Pozitív je neúrekom

Aj v lete sme vystavení škodlivým voľným radikálom, ktoré môžu spôsobiť najrozličnejšie choroby. Podľa viacerých vedeckých štúdií má škorica schopnosť ochrániť napríklad pred rakovinovými ochoreniami. Vyzdvihovaný je aj jej účinok stabilizovať hladinu krvného cukru. Oceníte ju aj pri tráviacich problémoch, plynatosti, bežnom nachladnutí a kašli. Ďalej pomáha organizmu odolávať vplyvu všadeprítomných baktérií, vírusov a plesní a posilňuje celkovú obranyschopnosť.

  • Schudnete ľahšie?

Veľmi často sa o škorici hovorí, že pomáha schudnúť. Pri chudnutí je, samozrejme, dôležité hlavne to, aby bol výdaj energie väčší ako príjem. To možno dosiahnuť znížením počtu prijatých kalórií alebo zvýšením fyzickej aktivity. Keďže škorica stabilizuje krvný cukor, môže však pri chudnutí pomáhať, pretože výkyvy cukru v krvi sú zodpovedné za prejedanie a konzumáciu nezdravých potravín.

  • Neviete, ako ju konzumovať?

Škoricu môžete hneď ráno pridať do vody s citrónom, do ovocnej šťavy alebo smoothies. Hodí sa aj do obilninových vločiek či kaší. Môžete ňou posypať pudingy a ďalšie sladké dezerty. Ak milujete kávu, môžete ňou dochutiť aj tento celosvetovo obľúbený nápoj.

  • Poklad pre pleť a vlasy v lete

Počas leta je pokožka vystavená slnečným lúčom a môže mať sklon k vysúšaniu. To isté platí aj pre vlasy. Preto je vhodné dopriať im aspoň raz do týždňa výživnú kúru zo škorice.

  • Maska na vlasy

Zmiešajte potrebné množstvo olivového alebo kokosového oleja s čajovou lyžičkou škorice a naneste na vlasy. Nechajte pôsobiť pokojne aj niekoľko hodín. Potom vlasy umyte bežným spôsobom.

  • Výživná pleťová kúra

Na prípravu potrebujete 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu, 1 čajovú lyžičku olivového oleja, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a 1 čajovú lyžicu škorice. Všetko premiešajte a na 30 minút aplikujte na pokožku.

  • Pozor na skladovanie!

Celú škoricu je vhodné skladovať v uzatvorenej sklenenej nádobe pri izbovej teplote. Tak si uchová svoje vlastnosti, bude stále chutná a voňavá. Pri mletej škorici sa postupuje rovnako. Ale možno ju ponechať i v pôvodnom balení, ktoré však treba vždy dôkladne uzatvoriť napríklad gumičkou.

Tip: Ak sa chystáte na dovolenku, zoberte si so sebou škoricový esenciálny olej. Oceníte ho pri prípadných, vyššie spomínaných, zdravotných ťažkostiach.

-w-