Jednoduchá šťavnatá torta
Korpus:
2 šálky polohrubej múky
1 šálku práškového cukru
1/2 šálky oleja
2 šálky acidofilného mlieka
1/2 šálky posekaných orechov
2 PL kakaa
1ČL sódy bikarbóny
trocha rumu
džem na potretie korpusu
Poleva:
100 g masla
80 g práškového cukru
2 PL kakaa
1 PL solamylu
2 PL mlieka
Ingrediencie na korpus dôkladne zamiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej väčšej tortovej formy. Pečieme pri 170°C.
Mierne vychladnutý korpus natrieme džemom a polejeme polevou.
Poleva: V hrnčeku zohrejeme mlieko a roztopíme maslo. Za stáleho miešania pridáme cukor, kakao a solamyl. Keď poleva začne hustnúť, odstavíme ju z ohňa a mierne vychladnutú natrieme na korpus. Necháme stuhnúť.