Jednoduchá šťavnatá torta

Korpus:
2 šálky polohrubej múky
1 šálku práškového cukru
1/2 šálky oleja
2 šálky acidofilného mlieka
1/2 šálky posekaných orechov
2 PL kakaa
1ČL sódy bikarbóny
trocha rumu

džem na potretie korpusu

Poleva:
100 g masla
80 g práškového cukru
2 PL kakaa
1 PL solamylu
2 PL mlieka

Ingrediencie na korpus dôkladne zamiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej  väčšej tortovej formy. Pečieme pri 170°C.
Mierne vychladnutý korpus natrieme džemom a polejeme polevou.
Poleva: V hrnčeku zohrejeme mlieko a roztopíme maslo. Za stáleho miešania pridáme cukor, kakao a solamyl. Keď poleva začne hustnúť, odstavíme ju z ohňa a mierne vychladnutú natrieme na korpus. Necháme stuhnúť.

 

Image: Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net