Je citrónová voda prospešná?

Spomínam si na letné prázdniny a starého otca, ktorý každé ráno vypil na lačný žalúdok pohár vody so šťavou s čerstvého citróna. Aktuálne sa zaraďuje do kategórie vitálnych dôchodcov a tajomstvo svojho zdravia a energie vo veľkej miere pripisuje citrónovej vode.

Odborníci radia ...

S odporúčaním vypiť nalačno pohár vlažnej vody, ste sa dozaista stretli. Ak však vodu obohatíte o čerstvú šťavu z citróna, podarí sa vám hneď niekoľko pozitívnych vecí – naštartujete metabolizmus, podporíte činnosť čriev a zbavíte organizmus hlienov.

Citróny a trávenie

Citrusové plody a najmä citróny sú dobrými pomocníkmi pri tráviacich problémoch. Voda s citrónom má schopnosť pomôcť pri pálení záhy. Ak máte problémy s vyprázdňovaním, citrónová voda je spôsob, ako sa zbaviť hnačky i zápchy.

Detoxikácia prostredníctvom citróna

Názory odborníkov na detoxikačné kúry bez prísunu tuhej potravy sa značne líšia. Zaradením vody s citrónom do každodenného pitného režimu sa považuje za dostatočný spôsob, ako zbaviť telo toxínov. Začnite ráno a pokračujte po celý deň. Citrónovú vodu si doprajte aj vtedy, keď pociťujete hlad. Citróny sú bohaté na vitamín C, ktorý je najvýznamnejším antioxidantom bojujúcim s voľnými radikálmi. Okrem toho citróny „rozpúšťajú“ obličkové kamene bez vedľajších účinkov!

Citrón pomáha hojiť rany a je cestou ku krásnej pleti

Každodenná konzumácia citrónovej vody je spôsob, ako doplniť tekutiny i dávky vitamínu C. Céčko je dôležité pri hojení rán a produkcii kolagénu, ktorý je základnom mladistvej a krásnej pleti.

Citrónová voda 2-krát denne odstráni zápchu!

Skúšate, skúšate a výsledok takmer žiadny? Skúste recept, ktorý funguje. Večer pred spaním vypite pohár vody so šťavou, ktorú ste získali z polovice citróna. To isté urobte aj ráno, keď sa zobudíte. Robte tak dovtedy, kým nedosiahnete želaný výsledok. Ideálnom je držať sa tohto pravidla po zvyšok života!
 
MIMI