Jahodový džem s brusnicami a ovocným cukrom

Náročnosť: 2 bábovky
Stačí na: asi 2 a ½ pohára à 375 ml
Doba prípravy: asi 25 minút

Prísady:
600 g očistených jahôd
50 g sušených brusníc
50 ml 100% jablkovej šťavy
1 balenie Želírovacieho ovocného cukru Dr.Oetker

Príprava:
1. Vo veľkom hrnci čiastočne rozmixujeme jahody s brusnicami ručným ponorným mixérom tak, aby v zmesi zostali aj kúsky ovocia.
2. Rozmixovanú zmes dôkladne premiešame s jablčnou šťavou a želírovacím ovocným cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 3 minúty.
3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
4. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Miesto sušených brusníc môžeme použiť aj iné sušené ovocie. Napríklad sušené marhule, slivky nebo datle.


Pre pekný začiatok dňa.


Dr.Oetker Želírovací ovocný cukor
AJ PRE DIABETIKOV

Používa sa na prípravu džemov, marmelád a želé vhodných aj pre diabetikov. Tvorí ho ovocný cukor – fruktóza (97%) a náhradné sladidlá. Jedno balenie vystačí na 700g ovocia a varí sa len 3 minúty. Džemy pripravené s Želírovacím ovocným cukrom Dr.Oetker obsahujú až 74% ovocia.
Odporúčaná maloobchodná cena je 1,99 EUR.