Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou
Počet báboviek: 1
Počet kusov: 9
Doba prípravy: asi 35 min.
Doba pečenia: asi 10 minút roláda
asi 10 minút mrvenička
Prísady:
Na cesto:
4 vajcia
60 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
50 g hladkej múky
Na náplň:
8 olúpaných jabĺk
20 g cukru
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
Na posypanie a poliatie:
50 g cukru
50 g masla
80 g hladkej múky
1 balíček Pudingu Originál s vanilkovo-smotanovou príchuťou Dr.Oetker
500 ml mlieka
40 g cukru
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie
papier na pečenie
formičky na vykrajovanie asi 9 cm
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť.
Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)
Doba pečenia: asi 10 minút
2. Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
3. Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený
papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava.
Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
4. Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.
5. Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.