Jablkový krémeš
- 5 ks vajcia
- 150 g múka polohrubá
- 150 g cukor práškový
- 1/2 balíčka prášok do pečiva
- 3 lyžice vody
- jablková plnka:
- 1 kg jablká
- cukor vanilkový
- cukor
- škorica
- pudingová plnka:
- 700 ml mlieko
- 2 ks puding vanilkový
- 100 g cukor práškový
- 40 g cukor kryštál
- 200 g maslo
- 250 ml smotana na šľahanie
Najprv si pripravíme jablká. Očistíme ich, nastrúhame a pridáme vanilkový, kryštálový cukor a škoricu podľa chuti. Plech vyložíme alobalom a poukladáme naň jablká. Z jabĺk vytlačíme prebytočnú šťavu.
Žĺtka si vymiešame s cukrom do peny a pridáme vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na jablkovú hmotu a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Uvaríme si puding z mlieka, vanilkových pudingov a cukru. Ak sa vám zdali jablká dosť sladké do pudingu nemusíte pridávať toľko cukru. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom, po vychladnutí si mixérom trochu prešľaháme puding a pomaly pridávame maslo.
Cesto si preklopíme, odstránime alobal, natrieme vanilkovú plnku a na ňu navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Všetky vrstvy sú dosť sladké, preto ak pridáte menej cukru, nič tým nepokazíte a koláčik bude stále chutiť výborne.