Jablkový krémeš

 

 

Postup
\"\"Najprv si pripravíme jablká. Očistíme ich, nastrúhame a pridáme vanilkový, kryštálový cukor a škoricu podľa chuti. Plech vyložíme alobalom a poukladáme naň jablká. Z jabĺk  vytlačíme prebytočnú šťavu.
\"\"Žĺtka si vymiešame s cukrom do peny a pridáme vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na jablkovú hmotu a dáme piecť do vyhriatej rúry.
\"\"Uvaríme si puding z mlieka, vanilkových pudingov a cukru. Ak sa vám zdali jablká dosť sladké do pudingu nemusíte pridávať toľko cukru. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom, po vychladnutí si mixérom trochu prešľaháme puding a pomaly pridávame maslo.
\"\"Cesto si preklopíme, odstránime alobal, natrieme vanilkovú plnku a na ňu navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Všetky vrstvy sú dosť sladké, preto ak pridáte menej cukru, nič tým nepokazíte a koláčik bude stále chutiť výborne.