Jablkové rezy z tvarohového cesta

Ingrediencie

250g hladkej múky, 250g margarínu (Hery), 250g tvarohu, štipka soli, 1kg jabĺk , práškový cukor, mleté orechy, hrozienka, rum, 1 vajce, tuk a múka na pomastenie a pomúčenie plechu.

Postup prípravy

Tvaroh pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zmiesime ho s múkou, margarínom a soľou. Dobre vypracované cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na menší pomastený a múkou posypaný plech. Na cesto navrstvíme postrúhané jablká. Podľa chuti ich posypeme práškovým cukrom, mletými orechmi, hrozienkami a pokvapkáme rumom. Priložíme druhý plát vyvaľkaného cesta, potrieme ho rozmiešaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Múčnik upečieme v dobre vyhriatej rúre doružova.