Išelské tortičky
Cesto:
- 420 g hladká múka špeciál
- 140 g práškový cukor
- 280 g hera
- 80 g mleté vlašské orechy
- 1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
- 1 čajová lyžička Kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr. Oetker
Plnka:
- 250 ml mlieko
- 1 balíček Vanilkový puding Dr. Oetker
- 200 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 2 polievkové lyžice mleté vlašské orechy
- 1 polievková lyžica um
- 200 g Tmavá čokoládová poleva Dr. Oetker
- biele drobné zdobenie Dr. Oetker
Postup:
Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, zmäknutú heru a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Teplota 180°C podľa potreby. Necháme vychladnúť na rovnom povrchu.
Plnka:
V troche mlieka rozmiešame vanilkový puding, zvyšné mlieko dáme variť a spolu uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť pod fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutý puding, um a zamiešame mleté vlašské orechy.
Vychladnuté kolieska spájame plnkou, pomocou cukrárenského vrecka. Vrchnú časť namáčame do polevy a ešte počas tuhnutia ozdobíme bielym zdobením Dr. Oetker.
Dobrú chuť!
Recept poslala naša čitateľka Blažena Sádovská