Husacie hody, to sú vône a chute jesene

Pečená hus či kačka s lokšami a pohár dobrého vína jednoducho patria k jesennému obdobiu a sú neodmysliteľnou súčasťou stredoeurópskej kulinárskej tradície. Husacie a kačacie hody nie sú však len o udržiavaní tradícií, ale patria medzi obľúbené jesenné aktivity pre všetky generácie.

V reštaurácii RIVERBANK sa táto gurmánska udalosť každoročne teší veľkej obľube – nielen medzi rodinami, ale aj medzi firmami, ktoré ju vyhľadávajú, ako vhodnú príležitosť na teambuilding. Nenechajte si preto ujsť sezónnu ponuku, šéfkuchár Jaroslav Žídek si pre vás pripravil husacie a kačacie špeciality, ktoré si môžete vychutnať v kruhu rodiny, priateľov či kolegov.

„Sezónne menu je zostavené tak, aby hosťom pripomínalo vôňu domáceho nedeľného obeda,“ hovorí Jaroslav Žídek. Dodáva, že v kuchyni kladú dôraz na využitie všetkých surovín. „Práve preto si môžete u nás dať kačací rillet z kačacích a husacích stehien. Podávame tiež polievku s drobkami a domácimi rezancami a o dokonalý gastronomický zážitok sa postará pomaly pečená konfitovaná hus alebo kačka, podávané s dusenou kapustou, lokšami či knedľou.“ V sezónnej ponuke nájdete aj husacie žalúdky na kyslo s čerstvými dubákmi alebo grilované husacie srdiečka.

Ako sladkú bodku na záver si môžete dať domáce slivkové pirohy zo zemiakového cesta, servírované s jemným tvarohom alebo šúľance s modrým makom z Jarnej. A ak nešoférujete, neváhajte si dopriať husacinu či kačacinu s vínom, ktoré vám odporučí skúsený someliér. K týmto jedlám sa skvele hodia biele aj červené vína s vyšším obsahom kyselín. V reštaurácii vám na požiadanie zabalia so sebou masť a spolu s kváskovým chlebom, ktorý pečú v reštaurácii, si budete môcť ešte doma pri chrumkavom chlebe s masťou zaspomínať na husacie hody na nábreží Dunaja.