Hubový guláš na smotane
Potrebujeme:
800 g húb,
veľkú cibuľu,
2 strúčiky cesnaku,
50 g tuku,
lyžicu polohrubej múky,
lyžicu rajčiakového pretlaku,
lyžičku mletej papriky,
2 dl sladkej smotany,
1/4 l vody alebo vývaru,
soľ,
majoránku.
Očistené huby upravíme na väčšie kúsky. Hrubo posekanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme huby, posolíme ich a dusíme do zmäknutia. Zaprášime múkou, opäť ešte krátko pražíme, podlejeme vývarom a povaríme. Doplníme rajčiakovým pretlakom, prelisovaným cesnakom, soľou i paprikou rozpustenou v troške tuku, zjemníme smotanou, dobre prehrejeme a po odstavení z ohňa dochutíme majoránkou. Podávame s knedľou, ryžou, cestovinami alebo chlebom.