Hubové soté
Niektorí sa tešia zo zberu húb, iní si na nich pochutnávajú v najrôznejších obmenách. Hubárčenie patrí doslova medzi naše najväčšie národné koníčky. Kuchárka Adie Srbová, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam TV v relácii Sladká Adie, pripravila špeciálne pre hubárov jesenný recept, na ktorý nedá dopustiť.
Ingrediencie:
2 hrste nahrubo nakrájaných lesných húb
1 najemno nakrájaná šalotka
1 lyžica vínneho octu
hrsť nasekaných čerstvých bylín
olivový olej
maslo vo veľkosti orieška
soľ
korenie
Postup:
1. Na rozpálenú panvicu nalejte dve lyžice olivového oleja a pridajte najemno nakrájanú šalotku. Nechajte speniť a pridajte nahrubo nakrájané huby. Tie orestujte, zbytočne nemiešajte, aby neboli príliš kašovité.
2. Pridajte lyžicu vínneho octu, soľ, korenie a ďalej restujte. Stiahnete z plameňa a pridajte maslo a bylinky. Ihneď podávajte.