
Hubové lokše s vôňou lesa
Do cesta sa rovno zapracuje hubová zmes – chutná, výrazná kombinácia s cibuľou, petržlenom a masťou. Potom sa obaľujú a vyprážajú – niečo medzi fašírkou a lokšou, výborné na jeseň alebo po hubárskej sezóne.
Potrebujete:
-
3/4 kg zemiakov
-
2 vajcia (žĺtky do cesta, bielky na obaľovanie)
-
polohrubú múku
-
soľ
-
olej na vyprážanie
-
1 lyžicu masti
-
strúhanku
-
1 lyžičku nasekanej petržlenovej vňate
-
1 lyžicu nasekanej cibule
-
2 lyžice hubových plátkov (čerstvé alebo sušené, vopred namočené)
Postup:
-
Zemiaky uvarte, ošúpte a prelisujte.
-
Na masti opečte cibuľu, pridajte petržlenovú vňať a nakrájané huby. Poduste a nechajte vychladnúť.
-
Do zemiakov pridajte žĺtky, múku, soľ a vychladnutú hubovú zmes. Vypracujte cesto.
-
Formujte menšie hrubšie lokše, obaľte ich v bielku a strúhanke.
-
Vyprážajte na oleji dozlatista.
Zdroj foto: Freepik