Hubové lokše s vôňou lesa

Hubové lokše s vôňou lesa

Do cesta sa rovno zapracuje hubová zmes – chutná, výrazná kombinácia s cibuľou, petržlenom a masťou. Potom sa obaľujú a vyprážajú – niečo medzi fašírkou a lokšou, výborné na jeseň alebo po hubárskej sezóne.

 

Potrebujete:

  • 3/4 kg zemiakov

  • 2 vajcia (žĺtky do cesta, bielky na obaľovanie)

  • polohrubú múku

  • soľ

  • olej na vyprážanie

  • 1 lyžicu masti

  • strúhanku

  • 1 lyžičku nasekanej petržlenovej vňate

  • 1 lyžicu nasekanej cibule

  • 2 lyžice hubových plátkov (čerstvé alebo sušené, vopred namočené)

Postup:

  1. Zemiaky uvarte, ošúpte a prelisujte.

  2. Na masti opečte cibuľu, pridajte petržlenovú vňať a nakrájané huby. Poduste a nechajte vychladnúť.

  3. Do zemiakov pridajte žĺtky, múku, soľ a vychladnutú hubovú zmes. Vypracujte cesto.

  4. Formujte menšie hrubšie lokše, obaľte ich v bielku a strúhanke.

  5. Vyprážajte na oleji dozlatista.

Zdroj foto: Freepik