Hubová krémová polievka
Potrebujeme:
10 g sušených hub (dubáky, šampiňóny alebo iné),
10 g sušených hub (dubáky, šampiňóny alebo iné),
1 strúčik cesnaku,
1 stredne veľkú cibuľu,
40 g masla,
6 cl suchého sherry,
kocky bujónu,
250 g čerstvých šampiňónov,
200 g šľahačky,
3 zarovnané polievkové lyžice múky na zápražku,
soľ,
korenie,
4 polievkové lyžice kyslej smotany,
1 viazaničku pažítky.
Príprava:
Príprava:
Sušené huby na 15 minút namočíme do 0,5 litra teplej vody. Medzitým očistíme cibuľu, cesnak nadrobno pokrájame a podusíme na masle. Keď je cibuľka i cesnak dozlatista udusený, pridáme sherry, namočené huby (aj s vodou, v ktorej boli namočené), bujónové kocky a podľa potreby zriedime ešte vodou.
Potom pridáme čerstvé, pokrájané huby a polievku 15 minút povaríme.
Nakoniec pridáme šľahačku, v ktorej sme rozmiešali 3 polievkové lyžice múky, polievku osolíme, dochutíme korením a krátko povaríme.
Každú porciu ozdobíme kôpkou kyslej smotany a posypeme pažítkou.
Potom pridáme čerstvé, pokrájané huby a polievku 15 minút povaríme.
Nakoniec pridáme šľahačku, v ktorej sme rozmiešali 3 polievkové lyžice múky, polievku osolíme, dochutíme korením a krátko povaríme.
Každú porciu ozdobíme kôpkou kyslej smotany a posypeme pažítkou.