Hruškový džem s čajom Rooibos

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml

Prísady:

  • 900 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
  • 250 ml silného čaju Rooibos (2 KL sypaného alebo 4 vrecúška)
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 500 g trstinového cukru


Príprava:

1. Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca nakrájané hrušky, zalejeme ich čajom Rooibos a rozmixujeme tyčovým mixérom.
2. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL trstinového cukru a pridáme ku zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
3. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
4. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.