Hruškové pyré s vanilkou
Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml
Prísady:
1 kg hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukru
Príprava:
1. Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.
2. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
3. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
4. Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Ak sú hrušky veľmi tvrdé, krátko ich povaríme s 200 ml vody a potom rozmixujeme.