Hríbiková omeleta
Lahodná omeleta plná májových pokladov je ideálna kedykoľvek počas dňa. Je zaujímavou pochúťkou aj pre vašich nečakaných hostí, pretože sa po nej budú určite zalizovať. Recept je vhodný pre 1., 2. aj 3. fázu diéty Prodietix.
Čo budete potrebovať:
- 1 porcia Prodietix šampiňónovej omelety
- 100 g májoviek nakrájaných na kocky
- ¼ cibule nakrájanej najemno
- 1 lyžička dijonskej horčice (nesladenej)
- 1 lyžica olivového oleja
- bylinky podľa chuti (napr. pažítka, ligurček...)
- soľ, čierne korenie a štipka rasce
Postup prípravy:
Najprv pripravíme omeletu, aby vychladla pred rolovaním. Lepšie sa nám s ňou tak bude pracovať. Zmes pripravte podľa návodu na etikete a potom vlejte na rozohriatu panvicu s nepriľnavým dnom. Opekajte len z jednej strany cca 2 - 3 minúty, kým zmes nestuhne a neopečie sa. Ak chcete mať omeletu nadýchanejšiu, priklopte ju pri príprave pokrievkou. Huby nakrájajte na kocky a orestujte na panvici s trochou olivového oleja. Po orestovaní ich osoľte, okoreňte a pridajte štipku rasce.
Pripravenú omeletu potrite z neopečenej strany lyžičkou horčice, rozložte pripravenú hubovú zmes. Na spestrenie môžete pridať obľúbené čerstvé bylinky. K tejto kombinácii odporúčame napríklad ligurček alebo pažítku. Krásne omeletu oživí a ochutí.
Zdroj: www.prodietix.sk