Hrádocká tlačenka s cibuľovou marmeládou
Potrebujeme
400 g Hrádockej údenej tlačenky Mecom
0,5kg červenej cibule
70ml červeného vína
70g hnedého cukru
70ml červeného vínneho octu
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica balsamico octu
Nakladaná zelenina
1ks mrkvy
4ks reďkovky
10ks hráškových cukrových luskov
4ks jarnej cibuľky
10ks zelených fazuliek
5 lyžíc olivového oleja
2 lyžice červeného vínneho octu
1 strúčik cesnaku
1 vetvička tymiánu a petržlenu
soľ
čierne korenie
Postupujeme
Do panvice dáme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu dusíme cca 20 minút na čo najnižšiu teplotu, až začne karamelizovať. Miešame len občas. Pridáme cukor a dusíme ďalších 5 minút. Pridáme oba octy, červené víno a dusíme, kým sa tekutina nevsiakne do cibule. Miešame opäť len občas.
Hotovú cibuľovú marmeládu schladíme. Môžeme ju používať niekoľko týždňov.
Nakladaná zelenina:
V miske zmiešame olivový olej, vínny ocot, tymián, petržlen, cesnak a dochutíme. Pripravenú zeleninu ochutíme a servírujeme s cibuľovou marmeládou a Hrádeckou údenou tlačenkou Mecom.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.