Hovädzie na taliansky spôsob

Príprava: 15 minút Varenie: 60 minút 6

Prísady:

  •     1,5 kg hovädzí močing (nožina)
  •     100 g pancetta (angl. slanina)
  •     2 ks mrkva
  •     1/4 ks stredne veľký zeler
  •     1 ks cibuľa
  •     250 ml biele suché víno
  •     400 g lúpané paradajky v plechovke
  •     400 ml hovädzí vývar
  •     1 vetvička rozmarýn
  •     8 lístkov čerstvá šalvia
  •     4 PL máslo
  •     pažítka na ozdobenie
  •     soľ
  •     čierne mleté korenie
  •     olej


Postup:
Rúru vyhrejeme na 160 st. Celzia.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky (5*5 cm). Osolíme a okoreníme.
Na panvici orestujeme slaninu, cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak (cca 3 minúty), podlejeme vínom, dôkladne miešame a redukujeme. Pridáme paradajky, premiešame, podlejeme vývarom a privedieme k varu. Prelejeme do pekáča z mäsom, prikryjeme a dáme dusiť do rúry. Dusíme, kým mäso nie je mäkké (cca 2 hodiny).
Nakoľko sa omáčka nepasíruje, ale ponechá celá aj s kúskami zeleniny a slaniny, odporúčame použiť v recepte celú vetvičku rozmarínu a nie ju trhať na lístky, ľahko tak bylinky na konci dusenia odstránite z omáčky
Podávame so zemiakovým pyré. Dozdobíme pažítkou.


Masodomov.sk