Hovädzie mäso stroganov
Potrebujeme:
400 g hovädzej roštenky,
150 g šampiňónov,
30 g hladkej múky,
2 dl bieleho vína,
2 dl kyslej smotany,
2 cibule,
soľ,
mäsový vývar,
kôpor.
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, pokrájame na hrubšie rezance, za stáleho miešania prudko opečieme na tuku, osolíme a odstavíme. Na druhej panvici speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny pokrájané na tenké plátky, krátko opražíme, podlejeme vínom a udusíme do mäkka. Múku opražíme nasucho, zalejeme studeným vývarom, rozmiešame a pridáme k hríbom. Počas dusenia podlievame vývarom podľa potreby. Nakoniec primiešame kyslú smotanu, na chvíľu uvedieme do varu a odstavíme. Do hotového jedla zamiešame lahôdkovú smotanu a nadrobno posekaný kôpor. Podávame s hranolkami.