Hovädzia polievka s krupicovými haluškami

Potrebujeme: 200 g riedkych hovädzích kostí, 500 g hovädzieho mäsa, 2 l vody, soľ, nové korenie, čierne korenie celé, 100 g miešanej koreňovej zeleniny, 50 g cibule. Krupicové halušky: 20 g masla, 1 vajce, soľ, čierne mleté korenie, 60 g detskej krupice, 1 malá lyžička vody

 

 

 

 

Ako na to: Kosti a mäso umyjeme, zalejeme studenou vodou a uvedieme do varu. Potom varíme už len pomaly, osolíme, pridáme čierne a nové korenie. Po hodine varu pridáme umytú a očistenú zeleninu, cibuľu a varíme do mäkka. Uvarené mäso a zeleninu vyberieme. Zeleninu pokrájame a vložíme do precedenej polievky. Uvarené krupicové halušky vložíme do polievky tesne pred podávaním. Krupicové halušky: V miske rozmiešame maslo s vajíčkom, soľou a mletým čiernym korením. Pridáme krupicu, zamiešame a necháme odležať 10 minút.
Z cestička potom lyžicou formujeme halušky, ktoré vkladáme do osolenej vriacej vody.