Hola, hola! Škola volá! Pripravte sa na ňu

Nástup do školy je dôležitým míľnikom v živote detí aj ich rodičov. S premenou každodenného režimu sa menia aj požiadavky na detskú izbičku. Čo bude vyhovovať dieťaťu na prvom stupni určite nepostačí stredoškolskému študentovi. Pri zariaďovaní izby pre školopovinné dieťa je preto dobré myslieť dopredu, aby bolo možné izbu do budúcnosti prispôsobiť zmenám nárokov na vybavenie. „Modularné zostavy do detských izieb ponúkajú celý rad rôznych kusov nábytku, sú preto pre vybavenie detskej izby ideálnou voľbou. V priebehu času ich môžete obmieňať podľa potreby a stále k sebe všetko ladí,“ zdieľa svoje skúsenosti Andrea Štěpánová, marketingová riaditeľka spoločnosti ASKO – NÁBYTOK.

Nadčasovosť by mala byť prioritou

Keď zariaďujete detskú izbu, je najťažšou úlohou umiestniť do miestnosti toľko funkcií, ktoré majú vo zvyšku domu samostatnú izbu. Do priestoru potrebujete dostať spálňu, pracovňu a herňu. Existuje celý rad možností, ako si s tým poradiť. Andrea Štěpánová z ASKO – NÁBYTOK odporúča: „Pri zariaďovaní detskej izby sa vyhnite nábytku v jasavých farbách a rozprávkovým motívom. Tie môžete uplatniť na doplnkoch. Lepšie je zvoliť nadčasové kúsky v neutrálnych farbách, ktoré vydržia v izbe oveľa dlhšie a ľahšie sa kombinujú s ďalším vybavením.“

Rozdeľte izbu na zóny

V odpočinkovej časti nesmie chýbať pohodlné lôžko s kvalitným matracom a roštom. Do zdieľanej izbičky alebo do obmedzeného priestoru môžete zvoliť variant poschodovej postele, ktorá vám ušetrí trochu miesta pre zvyšok nábytku. Vaša ratolesť ale bude potrebovať aj pracovný stôl, kde sa môže venovať domácim úlohám a prípave do školy. Nezabudnite na dostatok svetla v podobe stolnej alebo nástennej lampy s možnosťou nastavenia smeru svetla. Čo sa oplatí nepodceniť, je tiež výber stoličky, ktorá musí umožniť nastavenie výšky sedadla a chrbtovej opierky. Najmä malé deti na prvom stupni potrebujú pre svoj rozvoj aj miesto na hranie. Skvelý je napríklad koberec na zemi, kde môžu rozvíjať svoju fantáziu so stavebnicou, alebo stôl, kde si popri pracovných povinnostiach môžu maľovať či modelovať. „Časom možno prídu ďalšie záujmy a koníčky, ktorým budete musieť nájsť v izbe miesto, teda sa oplatí úložný priestor naddimenzovať, aby ste aj do budúcna vystačil potrebám vášho dieťaťa,“ vysvetľuje Andrea Štěpánová z ASKO – NÁBYTOK.

Byt v jednej miestnosti

V dospievaní a aj neskôr pri ďalších štúdiách sa výrazne premieňajú požiadavky na detskú izbu. Budete čeliť výzve, ako celý byt umiestniť do jednej izby. Zrazu bude totiž potrebných viac miesta pre oblečenie a ďalšie záujmy. Namiesto priestoru na hranie budú vaše deti vyžadovať chill-out zónu, plne vybavený kozmetický stolík alebo miesto pre herný počítač. Klasické jednolôžko možno nahradí väčšiu posteľ o rozmere 140 cm, ktorých široký výber nájdete v ASKO - NÁBYTOK, alebo rovno dvojlôžková "manželská" posteľ. Skvelým variantom sú práve variabilné systémy, ktoré umožňujú v priebehu času nábytok v detskej izbe obmieňať a nemusíte sa tak zaoberať tým, aby k sebe jednotlivé kúsky ladili.

Zapojte ich do plánovania

Či už zariaďujete izbičku pre prváka, alebo pre stredoškolského študenta, vždy ich do plánovania zapojte. Váš potomok bude predsa len tráviť v izbe veľa času, a tak by sa mal páčiť predovšetkým jemu. Voľba farebnej palety, dekorácií a doplnkov by mala byť na nich, aby sa vo svojej novej izbe skrátka cítili ako doma.

Vedeli ste, že…

pokiaľ je nákup trochu väčší, než ste čakali, môžete v každej z 8 predajní ASKO – NÁBYTOK využiť služby asistovanej nakládky. Naši skladníci vám pomôžu s prevozom tovaru až k vášmu vozidlu. Vo vybraných predajniach si tiež môžete zapožičať našu dodávku, ktorá uľahčí dopravu na akékoľvek miesto si vyberiete.

Široký sortiment spoločnosti ASKO - NÁBYTOK môžete nakúpiť aj prostredníctvom e-shopu www.asko-nabytok.sk. Okrem klasického servisu poskytuje e-shop aj odborné služby a garantuje doručenie tovaru maximálne do 5 pracovných dní od objednania, pokiaľ nie je u konkrétneho produktu uvedené inak. V prípade, že nebudete so svojou objednávkou spokojní, alebo ste sa rozhodli pre iný kúsok, je možné tovar vrátiť aj reklamovať v akejkoľvek predajni ASKO – NÁBYTOK.

Zdroj foto: ASKO – NÁBYTOK