Hliva zapečená so zemiakmi

Potrebujeme:

250 g hlivy, 100 g slaniny, 80 g masla, 1 stredne veľkú cibuľu, mletú rascu, čierne korenie, 3-4 väčšie varené zemiaky , 2 vajíčka a soľ.

Postup:

Hlivu očistíme, umyjeme pokrájame na tenšie pásiky. Medzitým si na polovičke masla opražíme cibuľku, pridáme hlivu, rascu, korenie a podusíme. Keď je hliva mäkká pridáme na kocky nakrájané uvarené zemiaky, na kocky nakrájanú slaninu, osolíme a zľahka premiešame. Zapekaciu misu vymastíme maslom, vložíme pripravenú zmes, ktorú zalejeme rozšľahanými vajcami a dáme zapiecť do rúry.

 

Viac domácich, jednoduchých a relatívne lacných receptov nájde na stránke:

http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit

Autor: Anna Čunderlíková