Haribo - vianočné čokoládové košíčky
Vytvorte si nezabudnuteľné popoludnie s deťmi a chuťovú bombu, ktorá sa rozplynie v ústach ako nič.
Na cca 7 veľkých či 14 malých košíčkov potrebujete:
- 150 g horkej čokolády
- 20 g repkového oleja
- 60 g arašidového masla
- 30 g detských piškót
- medvedíky Göldbaren na ozdobu
Postup:
Vo vodnom kúpeli, za občasného miešania, si rozpustíme čokoládu spolu s olejom a následne necháme vychladnúť. Medzi tým si rozomelieme či rozmixujeme detské piškóty najemno, zmiešame ich s arašidovým maslom a vypracujeme hustú a ľahko lepivú zmes, ktorá bude držať pri sebe. Akonáhle je čokoláda už vychladnutá, pripravíme si košíčky na muffiny. Na dno košíka nalejeme lyžičku rozpustenej čokolády a rozprestrieme pomocou lyžičky, aby pokrývala celé dno.
Z arašidového cesta urobíme placku, ktorá má menší priemer ako náš košík, a položíme ju na čokoládu. Je dôležité, aby sa arašidová náplň nedotýkala strán košíka. Teraz cez náplň prelejeme pomocou lyžice roztopenú čokoládu a uhladíme, aby stretla aj po stranách dolu ku dnu a obalila tak arašidovú náplň.
Takto pokračujeme, pokiaľ nemáme hotové všetky košíčky. Nakoniec ozdobíme medvedíkmi a vložíme do chladničky na približne na hodinu, aby košíčky dokonale stuhli.