Halloweenska tekvicová polievka

Potrebujeme:

600 g tekvice (najlepšie muškátová), 2 mrkvy, 2 dcl smotany na šľahanie, 1 l zeleninového vývaru, muškátový oriešok, tekvicový chlieb Penam, tekvicový olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Očistenú tekvicu s mrkvou nakrájame a na oleji krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, podlejeme zeleninovými vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne. Nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a prevaríme. Ochutíme soľou, strúhaným muškátovým orieškom a korením. Na tanieri dozdobíme tekvičkou, ktorú vyrežeme z nasucho opečeného tekvicového chleba – vykrojené časti môžeme doplniť mrkvou. Polievku pred podávaním pokvapkáme tekvicovým olejom.
 

  Recepty a foto Penam

Penam Tekvicový chlieb – je pripravený z celozrnnej pšeničnej múky, obsahuje slnečnicové a sezamové semienka a tekvicové jadierka. No a keďže pre Halloween sú charakteristické tekvice, nemal by v pohostení na párty chýbať ani tekvicový chlieb.
Orientačná cena: 1,19 € / 500 g


 

Penam bezlepkové muffiny sú voňavé a vláčne a ocenia ich najmä zákazníci, ktorí  musia zo stravy vylúčiť lepok. Dostanete ich kúpiť v praktickom balení po 4 kusy.
Orientačná cena: 2,19 € / 220 g